♡ Working ♡

Good Morning !! seperti biasa rutin harian aku dekat office,masuk office,kena punch card dulu kan,karang tk pasal₂ boss tanya asal lambat masuk office,padahal subuh₂ aku dah sampai. ceh,,nak nipu je aje. tadelah subuh mana pun. naik tren kan,tekedek la smpai. tp sempat la breakfast. okey,pastu kena la on pc,sambil breakfast nasi lemak. harini je nasi lemak. selalu roti canai. pastu aku check email dulu.. mana tau client hantar email urgent. kalau ade,kena siapkan dulu. aku malas nk tangguh,karang balik lambat. hehehe. 2,3kali aku dah check takde,baru aku bukak,#hitz.fm online. baru la semangat nak duduk kat office ni.. hahaha.. pastu aku online #fesbuk pule. pagi₂ dah ngadap #fesbuk. saje je tgk₂. dah lepas comment log out balik. mcm tade pe je. yg paling penting aku dtg office,game farm aku. tuh paling wajib mesti tgk. kat pc ni,sume game aku dah abis kerjakan.. sampai tataw nak buad pe lagi,aku main game online lak. for sure la,♥Lil Froggie♥ yang ajar suh main game kat miniclips. sekarang aku dah ketagih. kalau cuti,teringat₂ aku kat game ni. bahaya seyh. dah check₂ game aku,godek₂ la benda₂ aku nk buad,then baru aku terasa macam nak update blog.. sambil₂ tuh aku check email gak.. kerja aku biasa₂ je. bile tade,tade langsung,bile ade mcm tk cukup tgn je. sakit pale nk buad. igt lagi time file baru sampai,smpai pukul 10pm aku buad keje aku.. giler kan? bukan pe,sbb aku tataw sangat nk import file pastu call la org₂ yg tau,last₂ ade gak akak ex staff kat company dulu,tolong ajarkan. finally,siap jugak. kerja kat sini,tp ramai staff tk mcm kat company dulu.tempat lama dulu besh,dah mcm family,sume okey je. dorang nk ckp belakang₂ pi lantak le,janji aku tk kacau org.aku benti sbb dah 6 bulan aku keje,gaji tk naik₂. pastu lak asik la stayback. balik hari₂ pukul ⌚ 8pm je. penat kot. sampai uma dah pukul brape.stress je muka aku ni. nak cuti ahad je. saturday kekadang bukan ½ day pun. gaji mcm tuh je. lambat sikit,tolak gaji. commision jgn harap la nk dtg kalau tk achieve target je. meeting mcm₂ pastu mcm gitu gak ending dia. sampai la satu tahap tuh aku dah tk tahan sgt,dan₂ ada pulak manager aku sekarang ni offer aku keje tempat dia. aku interview dgn dia,sume okey je. dia offer gaji pun okey,tkde stayback lagi. balik pun boleh nampak matahari lagi. so,aku pun terima la. 2,3 hari pastu aku benti 24hour. besoknya aku terus keje kat company ni sampai sekarang. lupe pulak,aku keje kat recovery agency. act,dah 2 tahun aku kat bidang ni. tp position sume lain₂. daripada receptionist cum admin,aku beralih jadi collector biasa pastu sekarang aku admin. syukur alhamdulillah,rezeki anak aku,aku keje tade demand2 gaji,tp makin lama aku dpt la sikit₂. dpt la buad belanja sikit₂tuk ank aku. 

No comments: